Från skräck till lugn med Mindful Tapping

Ännu en gång har Mindful tapping visat sin effektivitet i verkligheten!

Jag och min dotter på 4 år har precis varit på vårdcentralen för att ta ett blodprov. Dottern var först lugn efter mycket förberedelse hemma över hur det kommer gå till hos doktorn och att “dunder-plåstrena” med bedövning i armvecket skulle hjälpa till, så att det inte kändes så mycket när de stack i armen.

När vi satte oss i stolen och sköterskan förberedde och tog fram nålen som liknade en stor spruta, blev det panik inuti min dotter. Kroppen hamnade från en sekund till en annan i ”fight or flight” och jag nådde inte fram till henne hur mycket jag än försökte med att enbart prata lugnt.

Då paniken och gråten höll i sig bestämde vi oss istället för att sticka i fingret, vilket lugnade dotterns jobbiga känslor tillfälligt. Men de ökade igen då sköterskorna återigen började hålla fast hennes arm för att kunna sticka i fingret och pumpa ut blodet. Hon grät i panik.

Jag började då tappa på kroppen samtidigt som jag också själv sa mitt egna “key-ord”, och efter ca 1 minut lugnade dotterns känslor sig och kroppen återfann sig i det lugna systemet. Gråten upphörde och hon blev lugn. Mitt “key-ord” som jag lärt mig på en kurs i BSFF lugnade även mig så att jag kunde behålla mitt lugn i denna stressade situation som förälder. Sköterskorna kunde ta blodprovet utan problem.

Att gå från skräck till lugn på någon minut händer inte av sig självt.

Jag är så tacksam för att jag utbildat mig inom detta. Verkligen ett underbart hjälpmedel att ta till i vardagen, både på sig själv och sina barn.

Tina Jonsson
certifierad Mindful Tapper Steg 2

Du kan läsa mer om mina erfarenheter med Mindful Tapping som förälder.
Från gråt och skrik till lugnt och glatt vid dagislämnandet.

Kontakta Tina – här hittar du uppgifterna